Samenhang

 

 

Als ondernemer bent u gewend om te vallen en hebt u geleerd om op te staan. U weet, dat er alleen pieken zijn omdat u de dalen kent. Is in de huidige maatschappij het gevecht tegen de nieuwe orde voor u een uitdaging of valt u zo vaak dat opstaan steeds lastiger wordt? Het beschermen van het oude terwijl je het nieuwe moet omarmen. Termen als disruptie en start ups komen elke dag voorbij.

 

 

Hoe zorgt u dat uw bedrijf om leert te gaan met deze verandering en in staat is om te focussen op de dingen die er echt toe doen?

 

 

Ik geloof dat alles gebeurt met een reden, ook al lijken de dingen ogenschijnlijk niet in samenhang te zijn, synchroniciteit is niet altijd zichtbaar. En de kunst is om de reden en samenhang te begrijpen. Geen enkele ondernemer is bewust bezig om zijn/haar bedrijf onderuit te halen. Aandacht voor klanten, een top product, de mensen en de winstgevendheid staat bij elke ondernemer op 1.

 

Toch ?

 

 

Waarom lukt het zo weinig bedrijven om in de huidige veranderende markt zijn/haar positie te borgen ?

 

Waarom winnen start ups het altijd van de bestaande (oude) economie ?  

Waarom hou je vast aan het verleden als je weet dat dit eindig is ?

 

De antwoorden zijn altijd hetzelfde en liggen altijd in het verleden. Alsof het verleden ons verlamt terwijl daar juist de kracht en de energie ligt voor de toekomst.